Mladá Boleslav: Město bude investovat miliony korun do oprav komunikací

22.06.2022 12:09 | Tisková zpráva

Město Mladá Boleslav bude investovat miliony korun do řady dílčích i celoplošných oprav komunikací v různých lokalitách. Rada města v pondělí 20. června tyto opravy podpořila, at již vyhlášením příslušných výběrových řízení či rozpočtových opatření, která řeší financování jednotlivých akcí v rámci rozpočtu města.

Mladá Boleslav: Město bude investovat miliony korun do oprav komunikací
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Jak v úterý uvedl primátor Raduan Nwelati, mezi důležité stavby patří například připravovaná celoplošná opravy Erbenovy ulice v úseku od křižovatky s ulicí Palackého po třídu V. Klementa. V této části si chodci často stěžují na příliš rychle jezdící auta. Proto zde budou vybudovány zvýšené křižovatky, které donutí řidiče zpomalit a tím i snížit riziko střetu s chodci či jnými vozidly. 

Anketa

Buď, anebo. Komu věříte?

hlasovalo: 3021 lidí

Rada také schválila návrh na zadání veřejné zakázky na celoplošnou opravu komunikace do průmyslové zóny Řepov – Plazy od křižovatky s komunikací I/16 směrem na Jičín. Oprava bude trvat zhruba měsíc, proběhne ve třech etapách a během stavebních prací nebude plná uzávěra provozu na komunikaci (bude zachován poloprovoz). Město komunikaci po opravě plánuje předat do správy kraje.

V příměstské části Čejetice je plánována oprava chodníků v ulicích Nová, Vodárenská, Koněvova, které nebyly v minulých letech opraveny.

Opravy komunikace také proběhnou v ulicích Alešova a Regnerova, kde prováděla opravy svých sítí společnost VaK Mladá Boleslav a nyní po dohodě s městem provede i celoplošné opravy v dotčených úsecích obou ulic. Odpovídající část prací na opravě komunikace, které provede VAK nad rámec původního plánu, město společnosti proplatí.

V současné době probíhá také výběrové řízení na další celoplošnou opravu komunikace ve velmi špatném stavu, a to v ulici Laurinova od křižovatky s ulicí Jičínská po křižovatku s ulicí Dukelská.

Do konce tohoto týdne má také skončit oprava ulice Havlíčkova v úseku od křižovatky s ulicí 17. listopadu po silnici I/38. Plánované opravy by měly proběhnout především během léta a je nutné je naplánovat v koordinaci s jinými stavbami na komunikacích, které již probíhají.

Mezi rozsáhlé a již probíhající opravy ve městě patří stavba cyklostezky přes náměstí Republiky a výkopy podél komunikací v souvislosti s projektem dopravní telematika.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…