Mladá Boleslav: Město chce získat od státu pozemek pod kulturním domem

20.08.2019 14:00

Město Mladá Boleslav dlouhodobě usiluje o získání pozemku pod Domem kultury, který je v majetku státu, do svého majetku. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových nyní nabízí pozemky pod Domem kultury a v jeho okolí za kupní cenu ve výši 9 868.000 Kč.

Mladá Boleslav: Město chce získat od státu pozemek pod kulturním domem
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Jak uvedl primátor Raduan Nwelati, rada města 19. srpna pověřila představenstvo městské společnosti Kultura města Mladá Boleslav sdělilo ÚZSVM, že má zájem o tyto pozemky a zahájilo jednání o ceně.

Mladá Boleslav také v současné době připravuje rekonstrukci Domu kultury. Vedení města má k dispozici novou studii, kterou chce předložit nejdříve radě města a poté s ní seznámit i veřejnost. Podle předběžných představ by chtělo město letos nechat vypracovat projektovou dokumentaci a po získání všech potřebných povolení zahájit rekonstrukci v roce 2020. Práce by podle primátora neměly narušovat plesové sezony a budou zřejmě prováděny postupně.

Konečná podoba úprav se bude dále projednávat. Podle primátora by však nemělo dojít k zásadním změnám na celkovém vnějším vzhledu budovy  a důraz bude kladen především na lepší uspořádání a využití všech vnitřních prostor, včetně suterénu a kanceláří v prvním patře. Počítá se také s úpravami sálů, modernizací technického vybavení a dalšími změnami vnitřního uspořádání. Celý objekt také čeká zateplení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…