Mladá Boleslav: Město převzalo areál bývalého hotelu Stefanie a restaurace Koliba

29.12.2018 17:30

Poslední dny starého a první dny nového roku se završí proces převzetí hojně diskutovaného areálu bývalého hotelu a restaurace na okraji lesoparku Štěpánka.

Mladá Boleslav: Město převzalo areál bývalého hotelu Stefanie a restaurace Koliba
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

"Majitel objektu, od nějž město celý komplex kupuje, už nám budovy předal. Aktuálně budeme řešit jejich využití, zatím je hlídá bezpečnostní agentura a mohu potvrdit, že obě budovy jsou v dobrém stavu, i když nesou stopy opotřebení nejen kvůli tomu, že zde byla v posledních měsících ubytovna," uvedl primátor města Raduan Nwelati. Snaha města i volání jeho obyvatel po záchraně Štěpánky a zabránění výstavbě obytného komplexu se tak stává realitou.

Až budou splněny veškeré administrativní náležitosti, jedním z prvních kroků, které město plánuje, bude odstranění oplocení areálu, aby se bývalá Koliba otevřela veřejnosti a stala se součástí parku.

"Jednou z variant, o nichž se bavíme, je možnost ubytovat zde dočasně klientky společnosti R-Mosty, která se stará o osamělé matky s dětmi. Budovu, v níž R-Mosty sídlí, čeká nyní celková rekonstrukce, takže pro své klientky potřebují dočasné ubytování někde jinde. Z tohoto důvodu se obrátili s žádostí o pomoc na nás," nastínil primátor Nwelati, jak by město mohlo areál využít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…