Mladá Boleslav: Město zrevitalizuje vnitroblok na severním sídlišti, získalo grant z Norských fondů

07.12.2023 7:17 | Tisková zpráva

Město Mladá Boleslav zrevitalizuje vnitroblok na severním sídlišti v prostoru mezi bytovými domy Jana Palacha 1107 - 1112 a 17. listopadu 1331 - 1334. Na projekt Zlepšení mikroklimatických podmínek v lokalitě Na Radouči získalo částku přesahující 11 milionů korun z Norských fondů. Projektová dokumentace je již dokončená.

Mladá Boleslav: Město zrevitalizuje vnitroblok na severním sídlišti, získalo grant z Norských fondů
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Město při plánování projektu vycházelo z adaptační strategie na změnu klimatu, kterou si s podporou z Norských fondů nechalo zpracovat v roce 2021. Ze získaných dat mimo jiné vyplývá, že jednou z nejzranitelnějších lokalit při vlnách sucha a horka na území katastru města je právě severní sídliště.

Anketa

Reprezentuje Petr Fiala dobře Českou republiku?

2%
97%
hlasovalo: 57693 lidí

Připravovaný projekt revitalizace vnitrobloku, který se nachází poblíž křižovatky ulic Na Radouči a Jana Palacha, zahrnuje celkovou úpravu prostoru, osazení nové zeleně, vytvoření vodních prvků, dětského hřiště a dalšího mobiliáře. Vnitroblok díky úpravám získá přívětivější tvář, bude atraktivnějším místem pro trávení volného času a v celé lokalitě dojde ke snížení rizik spojených s klimatickými změnami v dalších desítkách let.

„Jsem rád, že tento vnitroblok proměníme k hezčímu. Jedná se o další z projektů, na který se nám podařilo vyjednat externí prostředky, v tomto případě z Norských fondů,“ řekl první náměstek primátora Jiří Bouška.

Grant z Norských fondů činí přes 9,5 milionu korun a příspěvek Státního fondu životního prostředí České republiky přesahuje 1,6 milionu korun.

Norské fondy přispívají ke snižování hospodářských a sociálních rozdílů v Evropském hospodářském prostoru a posilují vzájemné vztahy mezi Norskem a Českou republikou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blansko: Město vybralo zhotovitele nového krytého bazénu

16:14 Blansko: Město vybralo zhotovitele nového krytého bazénu

Blanenští radní schválili největší zakázku v historii města. Vybrali zhotovitele, který zbourá stáva…