Mladá Boleslav: Městská policie kontroluje cestující na vlakovém i autobusovém nádraží

05.03.2021 20:27

Od 1. března platí v České republice nový nouzový stav a vláda omezila pohyb osob mezi okresy. Policejní hlídky Policie ČR provádějí namátkové kontroly na silničních tazích. Do kontrol přímo v Mladé Boleslavi se zapojila i městská policie.

Mladá Boleslav: Městská policie kontroluje cestující na vlakovém i autobusovém nádraží
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

V katastrálním území Mladé Boleslavi se městská policie zaměřuje na vlakové i autobusové nádraží. Ta jsou nyní v rámci města jedinými styčnými body s dalšími regiony České republiky. "Zásadně jsme navýšili početní stavy sloužících směn. Hlavně na denní směny je navýšený počet strážníků, kteří chodí na přesčasy. Díky tomu zvládáme běžnou denní službu i činnost, která vyplývá z právě platných vládních nařízení," informoval ředitel Městské policie Mladá Boleslav Tomáš Kypta.

Také v oblasti kontrol pohybu cestujících městská policie kooperuje s Policií České republiky: "Domluvili jsme se, že městská policie si vezme na starost obě mladoboleslavská vlaková nádraží a autobusové nádraží, aby Policie ČR měla volnou kapacitu pro silniční kontroly na hranicích okresů," dodal Kypta s tím, že mladoboleslavští strážníci kontrolují každý vlak, který do města přijede.

Podle informací od strážníků a policistů mají cestující lidé většinou potřebné doklady v pořádku a zatím s nimi nemuseli řešit žádný přestupek. Potvrdili také, že lidé k opatření přistupují rozumně a činnost bezpečnostních složek respektují a vnímají jako potřebnou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.