Mladá Boleslav: Mladí lidé diskutovali na radnici se zástupci města

22.05.2018 7:34

Desítky žáků a studentů mladoboleslavských základních a středních škol přišly v pondělí 21. května diskutovat se zástupci města o budoucnosti Mladé Boleslavi i o současných problémech.

Mladá Boleslav: Mladí lidé diskutovali na radnici se zástupci města
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Na této několikahodinové akci, kterou organizovala nezávislá mládežnická organizace Mladí demokraté, přišli postupně besedovat primátor Raduan Nwelati, náměstek primátora Jiří Bouška a zástupci komise pro rozvoj města a volnočasové aktivity i dalších komisí Jaroslav Šebek a Daniel Kolář.

Žákovské i studentské týmy zde během dopoledne prezentovaly různé tematické oblasti a jejich problémy. V následném hodnocení hlasovali pro největší negativa a pozitiva města a především velmi aktivně diskutovali s pozvanými hosty.

Během akce zaznělo velmi široké spektrum témat od chytrých technologií přes oblast vzdělávání, dopravy, bezpečnosti, propagace kulturních akcí, životního prostředí i například požadavku na vznik centra mládeže.

Mezi největší problémy města definovali mladí lidé především dopravu a také bezpečnost. Nejvíce podnětů přicházelo v oblasti struktury městské hromadné dopravy, cyklostezek, možností na zlepšení průjezdnosti křižovatek i otázky spojené s opravou komunikací a s nimi spojených uzavírek. Hovořilo se také dlouze o formách propagace akcí ze strany města, o školních sportovištích i jídelnách, sečení travnatých ploch, o vánoční i květinové výstavbě města a o řadě dalších témat. Primátor na závěr všem přítomným poděkoval za jejich aktivitu v zájmu o současnost i budoucnost města a za mnohé zajímavé podněty a názory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…