Mladá Boleslav: Monitorování ovzduší bude pokračovat

16.01.2018 12:06

Stanice automatického imisního monitoringu v Mladé Boleslavi, která sleduje koncentrace suspendovaných částic PM10, PM2,5, oxidů dusíku NOx, přízemního ozónu O3, benzenu a údaje o doprovodných meteorologických veličinách, bude v měření pokračovat i nadále. V pondělí o tom rozhodli radní Středočeského kraje, který bude měření financovat.

Mladá Boleslav: Monitorování ovzduší bude pokračovat
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Veškerá aktuální data se průběžně zveřejňují na webových stránkách ČHMÚ a také se ukládají v databázi Informačního systému kvality ovzduší (ISKO). Zdrojem těchto škodlivých emisí jsou zejména lokální topeniště, silniční doprava a dále veřejná energetika, výroba tepla nebo zemědělství.

Znečištění ovzduší těmito látkami má prokazatelně negativní dopady na lidské zdraví. V tomto případě měření zajišťuje ČHMÚ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…