Mladá Boleslav: Montáž SOS hlásek pokračuje

02.09.2020 6:32

Město Mladá Boleslav pokračuje v montáži tzv. SOS hlásek. Ty budou rozmístěny po celém území města a budou sloužit veřejnosti jako pomoc při řešení mimořádné situace.

Mladá Boleslav: Montáž SOS hlásek pokračuje
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

První SOS hláska byla instalována a spuštěna u vchodu na městský stadion. Kromě městského stadionu bude do konce září instalováno dalších devět těchto zařízení v těchto lokalitách: Komenského náměstí, park za Domem kultury, ulice Jičínská, park Výstaviště, Bezděčín, Radouč naproti OBI, Krásná louka, Nový park a Lesoprak Štěpánka u dětského hřiště. Zbylých 13 hlásek na vybraná místa přibude v příštím roce.

Anketa

Je dobře, že Miloš Vystrčil jel na Tchaj-wan?

hlasovalo: 20163 lidí

Stojan, připomínající např. parkovací automat, má více funkcí a má pomoci lidem při řešení naléhavých problémů. Je osazen 4 kamerami, které zabírají okolí v úhlu 360 stupňů. Jsou vybaveny nouzovým tlačítkem, po jehož stisknutí se lze spojit s operačním střediskem městské policie. Tím se spustí i kamerový systém, přes který obsluha systému na městské policii vidí volajícího.

Po zjištění konkrétního problému či krizového stavu může městská policie odemknout hlásku, v jejíchž útrobách jsou dvě lékárníčky, jeden automatický defibrilátor a dva hasící přístroje. Mezitím už městská policie zajistí vyslání odpovídající složky IZS, protože SOS hláska slouží pouze k poskytnutí fundované první pomoci.

Každé odemčení spodní části hlásky znamená výjezd městské policie, která musí schránku opět zamknout.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…