Mladá Boleslav: Na autobusovém nádraží jsou vidět změny k lepšímu

19.05.2018 10:39

Autobusové nádraží, které se stalo terčem mnohých stížností cestujících, se mění k lepšímu. Všechny úpravy a opatření, které byly naplánovány ke zlepšení stavu, byly téměř dokončeny.

Mladá Boleslav: Na autobusovém nádraží jsou vidět změny k lepšímu
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Důležité je především to, že zde již funguje bezpečnostní agentura. Myslím si, že se to výrazně zlepšilo," řekl náměstek primátora Jiří Bouška. Bezpečnostní agentura nově působí také v městské ubytovně v Čejetičkách.

V areálu jsou již instalované čtvery nové nástěnné hodiny, další digitální hodiny jsou i na vnější straně budovy čekárny a uvnitř čekárny je nová digitální tabule s údaji o aktuálních odjezdech autobusů. Také se již objevila nová digitální cedule na vnější straně čekárny, která po odstranění technických problémů bude uvedena od příštího týdne do provozu. Také byly nainstalovány speciální sítě a další opatření proti holubům.

Na nádraží se také provádí intenzivnější úklid a podle náměstka Boušky se zde plánuje také obnovení vodorovného dopravního značení. "Myslím si, že ten autobusák už konečně nejen, že bude vypadat dobře, ale že lidé se tam budou cítit bezpečně v nějakém normálním prostředí," řekl náměstek.

Bezpečnostní agentura dohlíží trvale

Velkým problémem na nádraží vždy byli narkomani, bezdomovci a opilci. I přes opakované kontroly městské policie a asistentů bezpečného města se vraceli vzápětí zpět a obtěžovali nepořádkem, zápachem i jiným způsobem cestující na nádraží. Vedení města a Dopravního podniku Mladá Boleslav se proto shodla na nutnosti najmout bezpečnostní agenturu, která by dohlížela na pořádek a bezpečnost na nádraží trvale.

Město se také rozhodlo po dohodě s příměstskou částí Čejetičky najmout bezpečnostní agenturu, která bude dohlížet na dodržování pořádku v městské ubytovně v Čejetičkách. Jak upřesnil náměstek Bouška, přes den zde působí správce, navečer a přes noc v době od 16 do 8 hodin zde působí agentura. Mají za úkol dohlížet na pořádek nejen v ubytovně, ale i v jejím okolí. V této lokalitě je více různých ubytovacích zařízení a tím i větší koncentrace různých problémů s porušováním veřejného pořádku a klidu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…