Mladá Boleslav: Na autobusovém nádraží se postupně připravují změny

13.03.2018 12:13

Autobusové nádraží, které se stalo terčem mnohých stížností cestujících, by se postupně mělo měnit k lepšímu. V areálu jsou již instalované čtvery nové nástěnné hodiny, další digitální hodiny jsou i na vnější straně budovy čekárny a uvnitř čekárny je nová digitální tabule s údaji o aktuálních odjezdech autobusů. Zintenzivnil se úklid v areálu a další novinky se postupně připravují. Situaci na místě si dnes přišel spolu s ředitelem Dopravního podniku Mladá Boleslav Markem Džuvarovským prohlédnout i náměstek primátora Jiří Bouška.

Mladá Boleslav: Na autobusovém nádraží se postupně připravují změny
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Náměstek Bouška uvedl, že kromě zintenzivnění úklidu nádraží je cílem zlepšit i mobiliář v podobě laviček a provést nové a kvalitnější vodorovné značení v areálu nádraží. Některé další práce zdržela výběrová řízení či nepřízeň počasí. V nejbližších týdnech se plánuje ještě instalace digitální cedule na vnější straně čekárně, instalace speciálních sítí a dalších zábran proti holubům.

Velkým problémem zůstávají narkomani, bezdomovci a opilci, kteří se zde zdržují prakticky nepřetržitě. I když zde provádí četnější kontroly městská policie a asistenti bezpečného města, nepřizpůsobiví občané se sem záhy vrací, popíjejí, kouří, dělají nepořádek a vzbuzují obavy cestující veřejnosti. Vedení města ve spolupráci s vedením dopravního podniku proto zvažuje najmutí bezpečnostní agentury, která by zajistila trvalý dohled v prostoru nádraží.

"Otázku zajištění bezpečnosti musíme ovšem ještě důkladně projednat. Jde o to najít řešení, které situaci na nádraží zlepší, ale zároveň bude ještě ekonomicky efektivní. První odhady ročních nákladů na takovou agenturu totiž přesahují tři miliony korun," řekl náměstek Bouška.

Dopravní podnik Mladá Boleslav také očekává do konce března příjezd další pětice nových autobusů s pohonem na CNG, které jsou financovány s výraznou pomocí evropských dotací v rámci IPRÚ. Prvních pět autobusů dorazilo před koncem roku 2017, celkem jich město získá 21.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…