Mladá Boleslav: Na podzim Správa železnic představí studii nového nádraží

05.03.2020 19:53

Mladoboleslavské hlavní nádraží se brzy začne proměňovat k lepšímu. Alespoň takový slib dal při své návštěvě Mladé Boleslavi ministru vnitra Janu Hamáčkovi a náměstkovi primátora Robinu Povšíkovi generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.

Mladá Boleslav: Na podzim Správa železnic představí studii nového nádraží
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Dohodli jsme si tři milníky. Letos na podzim bude hotová studie, v říjnu 2021 se začne pracovat na demolici výpravní budovy a do dvou let má být hotovo," sdělil náměstek primátora Robin Povšík. Zároveň připustil, že ze strany Správy železnice se jedná už o několikátý termín, který veřejně slibuje. Nicméně podle dynamiky dalších kroků lze odvodit, že tentokrát by již skutečně mohlo k naplnění slibů dojít.

Náměstek Robin Povšík si v této souvislosti neodpustil poznámku, že kdyby nebylo hloupé petice v roce 2010, kdy on osobně představil návrh na nový vzhled výpravní budovy, mohlo již nové nádraží dávno stát. "Vše bylo připravené a dojednané s nejvyšším vedením Českých drah. Ti, co podepsali petici, se postarali o to, že projekt má minimálně desetileté zpoždění a město automobilů se doteď v uvozovkách pyšní ohyzdnou výpravní budovou bez historické hodnoty. To mimochodem tehdy potvrdila i největší osobnost mezi zdejšími historiky Karel Herčík," zavzpomínal náměstek primátora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…