Mladá Boleslav: Na radnici debatovali obyvatelé příměstské části Bezděčín

14.02.2018 21:16

Ve středu odpoledne se konala další z pravidelných besed s obyvateli příměstských částí Mladé Boleslavi, tentokrát přijeli na radnici lidé z Bezděčína.

Mladá Boleslav: Na radnici debatovali obyvatelé příměstské části Bezděčín
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Setkali se s náměstkyní primátora Zdeňkou Veškrnovou, na jejich dotazy odpovídali i vedoucí jednotlivých odborů, především stavebního, dopravy a životního prostředí. Nejožehavějším tématem jsou zde chodníky, které v Bezděčíně chybí už řadu let, v závěru letošního roku by se ale jejich realizace měli konečně dočkat, vedoucí odboru stavebního a rozvoje města dokonce zájemce seznámil se studií, která aktuálně prochází schvalovacím procesem.

Bezděčínské také trápí zvýšená frekvence dopravy přes tuto lokalitu, která souvisí hlavně s relativně nedávno postavenými skladovými halami. "Určitě se  společně s odborem dopravy a policií podíváme na to, co by se dalo řešit aktuálně a v co nejkratším čase, bezpečnost obyvatel vnímáme jako prvořadou," uvedla náměstkyně Veškrnová s tím, že prodiskutují možnost snížení rychlosti, případně průjezdový radar nebo semafor.

Tato příměstská část je zatížena nejen dopravou do zmíněných průmyslových hal, což kromě velkého provozu přináší také hluk a znečištění ovzduší, cestu si tudy ovšem zkracují také kamiony, které se tak vyhnou placenému úseku dálnice D10. V řešení je tedy také varianta zakázat sem vjezd kamionové dopravy, což by v určitém případě mohla změnit vyhláška města. "Rozhodně tuhle možnost prověříme a budeme se tím velmi vážně zabývat, není to však tak jednoduché, jak by se mohlo zdát," přislíbila Zdeňka Veškrnová. K podobnému kroku nedávno sice přistoupili například v Říčanech, nicméně opatření bylo zrušeno krajským úřadem Středočeského kraje.

Jednat se bude i o možnosti osvětlení některých míst v Bezděčíně a také o návrhu několika zdejších obyvatel na možnost využití grantového programu automobilky, díky němuž by chtěli vysázet alej stromů podél cyklostezky mezi Hejtmánkou a Bezděčínem. Stavební odbor ovšem musí nejprve prověřit, zda je to v této lokalitě možné, protože častou překážkou vysazování nové zeleně jsou sítě, které vedou pod povrchem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …