Mladá Boleslav: Na radniční věž se vrací opravená baňka

18.10.2017 10:46

Po sedmiměsíční opravě se vrací na radniční věž magistrátu baňka s korouhví. Specialisté na práci ve výškách celou akci začali připravovat za pomoci autojeřábu již od rána, po poledni již upevňovali kolem stávající věže speciální lešení.

Mladá Boleslav: Na radniční věž se vrací opravená baňka
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

I tato první etapa této akce nabízela velmi atraktivní podívanou a vyvolávala obdiv u kolemjdoucích při pohledu na muže pracující ve více než 50metrové výšce. Na začátek celé akce se přišel podívat i primátor Raduan Nwelati. Zároveň také předal pracovníkům kovové pouzdro s aktuálním Boleslavanem a dalšími dokumenty, které bude umístěno v baňce věže. Spolu s ním zde budou opět i tři starší pouzdra s kopiemi historických dokumentů, jejichž originály jsou v Muzeu Mladoboleslavska.

Práce na dokončení lešení na radniční věži se ukázaly proti původním předpokladům časově náročnější a pokračovaly i v odpoledních hodinách, poté ještě bylo nutné dál upravovat podmínky na věži radnice. Ovšem finální usazení baňky i s korouhví pozlaceného lva nastane až po dokončení všech potřebných podmínek a kvalitní výpravě poškozených dřevěných částí na věži bude možné znovu určit vhodný termín a povolat znovu autojeřáb a vlastní instalaci dokončit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…