Mladá Boleslav: Náměstí Republiky má novou podobu

14.09.2022 6:32 | Tisková zpráva

Náměstí Republiky se obléklo do nového hávu. Po několika měsících stavebních prací při budování cyklostezky a chodníků, nových přechodů pro chodce a autobusových zastávek vše vyvrcholilo proměnou střední části náměstí.

Mladá Boleslav: Náměstí Republiky má novou podobu
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Místo původní nevzhledné betonové parkovací plochy a betonových květináčů zde město vytvořilo a dokončilo nově upravená parkovací místa, ale i parkovou úpravu se vzrostlými stromy, cestami, záhony a lavičkami. "Věřím, že se i občanům města budou tyto proměny líbit. Jsem přesvědčen, že si tato lokalita novou podobu určitě zasloužila," uvedl primátor Raduan Nwelati.

Střední část náměstí se v minulosti pro parkování nevyužívala. Zřídilo se zde dočasné parkoviště až v době, kdy se přebudovávala tzv. malá TGM, aby měli motoristé z této ulice kde parkovat po dobu oprav. Vedení města ovšem počítalo s tím, že v takové podobě parkoviště nezůstane a že bude nutné dát celé lokalitě hezčí podobu.

Tyto práce vyvrcholily na konci prázdnin a začátkem září a nyní je proměněná plocha již plně k dispozici občanům města s tím, že přes tři desítky parkovacích míst uprostřed náměstí jsou určeny pro rezidenty. Parkování dalších motoristů je možné především ve spodní části náměstí.

Investice do úprav parkovací plochy, zeleně i mobiliáře dosáhly celkem cca 4,5 mil. Kč bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…