Mladá Boleslav: Nová loděnice byla slavnostně otevřena

07.06.2019 6:32

Nově vybudovaná loděnice na Krásné louce, která nahradila původní už nevyhovující objekt, byla ve čtvrtek odpoledne slavnostně otevřena a začala oficiálně sloužit jak sportovním oddílům, které zde najdou zázemí, tak veřejnosti.

Mladá Boleslav: Nová loděnice byla slavnostně otevřena
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Slavnostního uvedení do provozu se zúčastnil primátor města Raduan Nwelati a náměstci Jiří Bouška a Daniel Marek, nechyběli ani zastupitelé Přemysl Sezemský a Jaroslav Šebek, který vede zdejší oddíl vodních skautů. "Jsem moc rád, že se nám povedlo tuhle krásnou stavbu realizovat a věřím, že tento pro mnohé z vás druhý domov vám bude dobře sloužit. Děkuji vám za trpělivost při stavbě loděnice a přeji vám, ať se vám tady líbí," řekl mimo jiné primátor Nwelati.

Jaroslav Šebek pak zavzpomínal na úplné začátky oddílu vodních skautů v Mladé Boleslavi, který začal fungovat už před osmdesáti lety a přidal přání, aby nová budova sloužila minimálně dalších osmdesát let.

"Nová budova bude obývána oddíly vodních skautů, vikingů, pionýrů a kroužku agility, ty totiž využívaly i starou loděnici. K dispozici mají čtyři klubovny včetně zázemí, šatny, sprchy, sociální zařízení a centrální halu pro společné aktivity," vysvětlil náměstek Daniel Marek. Nový objekt ovšem město otevře také veřejnosti, proto zde vznikla půjčovna lodí a paddleboardů. Daniel Marek si ostatně jednu z lodí rovnou vyzkoušel na Jizeře.

Půjčovna bude otevřena od prázdnin až do října denně

Půjčovna nyní zpočátku funguje pouze po telefonické domluvě (telefon 603 820 810). Od prázdnin až do října tu ale bude denně možnost vypůjčit si kánoi nebo paddleboard, a to dokonce dětský i dospělácký. Půjčovna bude fungovat ve všední dny od 15 do 20 hodin, o víkendech pak od 10 do 20 hodin, a k dispozici jsou i plovací vesty pro děti i dospělé, stejně jako různé velikosti pádel.

Vodní sportovní vybavení si lze vypůjčit jak v režimu hodinového pronájmu pro kratší projížďky na Jizeře, tak dlouhodobější, pokud by si například chtěl někdo půjčit loď na týden a vzít ji i jinam než na Jizeru. Podmínkou zapůjčení je vyplnění čestného prohlášení a prokázání se občanským průkazem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…