Mladá Boleslav: Nová loděnice na Krásné louce bude na začátku příštího roku

04.06.2018 13:04

Vedení města se až napodruhé podařilo vybrat firmu, která postaví novou loděnici na Krásné louce a zbourá starý nevyhovující objekt.

Mladá Boleslav: Nová loděnice na Krásné louce bude na začátku příštího roku
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Bohužel jsme soutěž museli opakovat, což přineslo několikatýdenní zdržení. Situace na trhu je ale nyní velmi napjatá, takže jsme neměli jinou možnost, než soutěž opakovat. Celková cena, za niž jsme loděnici vysoutěžili, je 14,3 milionu korun včetně DPH," vysvětlil náměstek primátora Daniel Marek. Harmonogram stavby je rozepsán na šest měsíců, takže pro letošní zimu si zde vodáci lodě bohužel ještě neuskladní.

"Se zdejšími oddíly jsme ale domluvení a počítají s tím, že tentokrát budou mít lodě uskladněny přes zimu jinde," vysvětlil Daniel Marek.

Nová loděnice bude sloužit oddílům, které sídlí ve starém objektu, ve spodním patře budou především prostory pro uskladnění lodí a také půjčovna. Nahoře pak vzniknou čtyři klubovny včetně zázemí, šatny, sociálního zařízení a centrální sdílené haly pro společné aktivity.

„Primárně by měla nová loděnice sloužit pro stávající subjekty, což jsou vodní skauti, pionýři, vikingové a kroužek agility, plus půjčovna lodí pro veřejnost," dodal náměstek Marek.

Po dobu výstavby nové budovy budou mít organizace, které tu sídlí, možnost scházet se v náhradních prostorách v klubovnách v Kollárově ulici u koupaliště, kde se nacházejí dvě sdílené klubovny. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…