Mladá Boleslav: Novoroční trhy na Výstavišti měly úspěch

21.01.2022 18:35 | Tisková zpráva

Novoroční trhy v parku Výstaviště, které se konaly od 27. prosince do 16. ledna, byly úspěšné. Navštívilo je podle organizátorů zhruba 38 000 lidí a prodalo se přes 30 000 vstupenek na zdejší atrakce. Jak uvedl primátor Raduan Nwelati, ohlas lidí na tyto trhy byl vesměs kladný.

Mladá Boleslav: Novoroční trhy na Výstavišti měly úspěch
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Město počítalo v roce 2021 s pořádáním tradičních Adventních trhů na Výstavišti v předvánočním čase. Tento záměr zhatilo vládní nařízení kvůli epidemii koronaviru. Ale jakmile se situace zlepšila a zmírnila se i opatření, vedení města rozhodlo uspořádat Novoroční trhy. Jak potvrdil primátor, to se osvědčilo. V dalších letech by se měly konat opět trhy během adventu, ale zvažuje se jejich protažení až do konce roku, případně do prvního lednového týdne.

„Novoroční trhy byly až nečekaně úspěšné. Lidí chodilo opravdu hodně a zájem byl skoro takový, jako býval v minulých letech na trzích před Vánoci,“ řekl za pořádající společnost Kultura města MB předseda představenstva Milan Pruner.

Na trzích byly kromě stánků s občerstvením i pouťové atrakce, jako například hvězdolet, ruské kolo, autodrom, kolotoč či jízda na ponících pro malé děti. V době trhů také vozil zájemce po městě kočár s koňským spřežením. Trhům na Výstavišti dodávají vždy zvláštní atmosféru bohatě nasvícené stromy v parku.

Anketa

Znali jste někoho, kdo umřel na covid-19?

47%
53%
hlasovalo: 26930 lidí

Městská policie hlídala trhy v podstatě 24 hodin. I když pro veřejnost byly otevřené jen čtyři hodiny denně, strážníci museli zajistit veřejný pořádek nejen v této době, ale zároveň i ostrahu celého prostoru ve zbylé části dne a noci. Z hlediska bezpečnosti nedošlo k žádné mimořádné události. Jak uvedl ředitel městské policie Tomáš Kypta, pouze v prvních dnech museli strážníci zakročit, aby se lidé příliš neshlukovali ve frontách před atrakcemi, a také museli jen občas vykázat obtěžující problémové osoby.

Lidé oceňovali i doprovodný program, velkou pozornost přitáhla například vystoupení kapely KTP, sboru Paprsek či Bohuše Matuše. Zatímco na konci prosince a v prvním lednovém týdnu zájem lidí o návštěvu trh byl veliký, po nástupu dětí do škol a rozjezdu výroby automobilky se počet návštěvníků v druhém lednovém týdnu již snižoval. Největší počet vstupenek (2662) zaznamenali organizátoři na Silvestra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…