Mladá Boleslav: Obyvatelé příměstské části Podchlumí diskutovali na radnici

09.05.2018 21:04

Druhá květnová středa patřila pravidelné schůzce vedení města s obyvateli příměstských částí Mladé Boleslavi. Tentokrát přijeli na radnici obyvatelé Podchlumí, aby s primátorem města Raduanem Nwelatim, zástupci jednotlivých odborů a městských společností probrali problémy, které se v jejich lokalitě vyskytují.

Mladá Boleslav: Obyvatelé příměstské části Podchlumí diskutovali na radnici
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Na to, aby věci, které lze vyřešit, skutečně vyřešeny byly, dohlédne nově jeden ze zaměstnanců magistrátu, který byl pro tuto činnost vybrán. "Jde o to, aby komunikace mezi jednotlivými příměstskými částmi a radnicí fungovala lépe než doposud, a úkoly, které vyplynou z pravidelných setkání, byly skutečně splněny, a nezůstaly jen na papíře. To je právě odpovědnost Jana Krištofiaka," vysvětlil primátor Nwelati.

Obyvatele Podchlumí dlouhodobě trápí především doprava v této lokalitě, neboť přestože zde platí omezení rychlosti na 30 kilometrů v hodině a zákaz vjezdu automobilů s hmotností nad 3,5 tuny, mnozí řidiči to nerespektují. Problém je i v tom, že za normálních okolností je Podchlumím zakázán průjezd (a i s dodržováním tohoto nařízení jsou komplikace), nicméně po dobu rekonstrukce Ptácké ulice byly zákazové cedule dočasně odstraněny, aby se dopravě po městě alespoň trochu ulehčilo. "Jakmile bude Ptácká otevřena, opět se cedule, zakazující průjezd, do Podchlumí vrátí. Na dopravní komisi pak projednáme možnost umístění stálého radaru, případně variantu mechanických zábran, které by do oblasti nákladní auta nepustily," přislíbil primátor.

Otázky padaly i na kanalizaci, která zde stále chybí, nejedná se však o investici města, ale společnosti Vodovody a kanalizace MB. Té se zatím bohužel nepodařilo získat na tento nákladný projekt dotaci, nicméně opět o ni zažádala a v případě kladného vyřízení se začne plánovat i odkanalizování této čtvrti.

Lidé z Podchlumí si také vyžádali další měření hluku, který zde způsobuje provoz na dálnici D10. Přestože předchozí opakovaná měření porušení hygienických norem o hluku neprokázala, místní tvrdí, že je zde situace neúnosná. "Proto jsem navrhl, aby zdejší obyvatelé sami určili den a hodinu v týdnu, kdy zde měření znovu provedeme. Pokud se prokáže, že hodnoty hluku normu porušují, budeme tlačit na ŘSD, aby zde vybudovalo protihlukové zábrany. Bohužel není ve finančních možnostech města, aby to nechalo postavit na vlastní náklady, cena se totiž pohybuje v řádech desítek milionů korun," upřesnil Raduan Nwelati.

Na žádost Podchlumeckých bude rovněž prověřeno, proč v případě prudkých dešťů dochází k zaplavování některých pozemků, Compag pak přislíbil  čištění strouhy a uklízení posekané trávy, dojde i k ořezu větví u příčného zpomalovacího prahu tak, aby si zde projíždějící řidiči neodřeli vozidla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…