Mladá Boleslav: Pamětní deska obětem komunismu byla přestěhována

26.10.2019 16:11

Ve čtvrtek ráno došlo k přestěhování pamětní desky obětem komunismu, která se dosud nacházela na náměstí Republiky v těsné blízkosti rušné silnice.

Mladá Boleslav: Pamětní deska obětem komunismu byla přestěhována
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Jsem přesvědčen, že pietní místo si zaslouží důstojnější lokalitu. Zároveň jsme ale nechtěli opustit náměstí Republiky, kam jsou lidé zvyklí chodit. Proto jsme desku přestěhovali o pár desítek metrů dál, k fontáně, kde je mnohem větší klid, takže i pietní akty, které zde probíhají, budou důstojnější a na vyšší úrovni," vysvětlil náměstek primátora Daniel Marek.

Během pár dní bude pamětní deska obložena a také zde budou vysázeny květiny, podobně jako tomu bylo na původním místě. V průběhu příštího týdne by měly být práce dokončeny tak, aby byla pamětní deska připravena na oslavy připomínky událostí 17. listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…