Mladá Boleslav: Práce na rozšíření podjezdu v Čejeticích se rozjely naplno

02.04.2018 15:54

V Koněvově ulici se naplno rozjely práce v místě křížení s železniční tratí, kde se chystá dlouho připravované rozšíření železničního podjezdu. Uzavírka je stanovena do 12. srpna. Jak dnes řekl náměstek primátora Jiří Bouška, pěší zde budou moci procházet po celou dobu stavby s výjimkou několika dnů během červencové celozávodní dovolené v automobilce Škoda. V té době zde bude pracovat mimořádně velký autojeřáb a průchod pěších bude dočasně vyloučen.

Mladá Boleslav: Práce na rozšíření podjezdu v Čejeticích se rozjely naplno
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

"Jsme rádi, že se nám podařilo se nakonec se společností SŽDC domluvit, že dojde k rozšíření tohoto podjezdu. Komplikace je v tom, že se tato investice strefila do období velkých investic do komunikací ve městě a zároveň do již probíhající rekonstrukce ulice Ptácká. Tím pádem dochází k dalším dopravním komplikacím v Mladé Boleslavi. Věříme, že ten harmonogram stavby, který má skončit v srpnu letošního roku, bude dodržen a že tato více než 30milionová investice SŽDC bude bez problémů dokončena. Také pevně doufám, že rozšíření podjezdu přinese užitek všem uživatelům silničního provozu," řekl náměstek Bouška. Upozornil také, že zde probíhají práce i během víkendu a nemělo by zde docházet ke zbytečným průtahům nad nejnutnější míru.

Při rozšíření dosud příliš úzkého a nebezpečného podjezdu zde vznikne kromě dvou pruhů pro auta také vyvýšený samostatný chodník pro pěší a cyklisty. Stavba přinese na několik měsíců řidičům problémy, ale po jejím zakončení by ji měli ocenit nejen motoristé, ale i pěší a cyklisté.

V souvislosti s komplikacemi v dopravě náměstek také ocenil, že se podařilo narychlo vybudovat provizorní okružní křižovatku na styku ulic Pražská, Viničná a Nádražní a alespoň částečně tak pomoci lepší plynulosti provozu v této lokalitě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…