Mladá Boleslav: Při DPS U Penzionu vznikne nový rekondiční a oddychový prostor

11.08.2022 9:24 | Tisková zpráva

Seniořim žijící v domě s pečovatelskou službou U Penzionum se dočkají výrazného rozšíření stávajícího odpočinkového areálu, který přiléhá k této budově.

Mladá Boleslav: Při DPS U Penzionu vznikne nový rekondiční a oddychový prostor
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Zatímco doposud zde venkovní areál tvořila malá terasa s dřevěným altánem, nyní město Mladá Boleslav začíná s výstavbou většího a atraktivnějšího odpočinkového zázemí, které bude navazovat na stávající terasu a rozšíří možnost venkovních volnočasových aktivit obyvatel DPS U Penzionu.

Anketa

Mají Babišovi odpůrci právo narušovat pokřiky či silnější formou jeho mítinky?

6%
91%
hlasovalo: 37563 lidí

Dominantou rekondičního a oddychového prostoru bude zastřešený dřevěný altán s lavičkami a stolem, kde budou lidé moci trávit volný čas i v případě horšího počasí. Celý areál bude protkán zpevněnými pěšinkami pro nenáročné procházky, doplněnými lavičkami pro případný odpočinek. Senioři se zde budou moci věnovat i aktivnímu odpočinku – projekt počítá s výstavbou hřiště na petánque a s posilovacími stroji pro seniory. Zacvičit si budou moci na rotopedech, velkém kole pro protažení ramen a kloubů, kladce na protažení horních končetin a na žebřinách k protažení zad.

Relaxovat bude možné díky bohaté výsadbě zeleně, vodnímu prvku v podobě tekoucí kaskády, nebo při pozorování ptactva na vodních prvcích.

„Velmi mě těší, že zdejším klientům tímto způsobem zpříjemníme pobyt v našem zařízení a motivujeme je k pobytu na čerstvém vzduchu a v rámci možností i k aktivnímu pohybu, který je v každém věku velice důležitý,“ uvedla náměstkyně primátora pro sociální oblast Miroslava Kašpárková, která dodala, že celý rekondiční a oddychový areál bude mít bezbariérový přístup a bude oplocen, aby bylo zajištěno bezpečí seniorů a zabránilo se poškození instalovaného mobiliáře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…