Mladá Boleslav: Primátor přijal úspěšnou hlídku Českého červeného kříže

26.06.2012 15:25

Hlídku mladých zdravotníků místní skupiny Českého Červeného kříže Mladá Boleslav VI., která nedávno zvítězila v republikovém kole této soutěže v Blansku, dnes přijal na radnici primátor Raduan Nwelati. Popřál dívkám k jejich velkému úspěchu a vyjádřil i přesvědčení o důležitosti zdravotnické výchovy u školní mládeže obecně.

Mladá Boleslav: Primátor přijal úspěšnou hlídku Českého červeného kříže
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Dnešního setkání v primátorově pracovně se zúčastnila úspěšná hlídka ve složení  Bára Suchá, Veronika Suchá, Bětka Černá, Sabina Folprechtová, Lucka Bílková a Eliška Hoření, dále také ředitelka úřadu OS ČČK Mladá Boleslav Michaela Mittnerová a lektorka Kateřina Černá. Mladé zdravotnice vedla k jejich úspěchu lektorka Jitka Brožová, která se dnešního setkání ale nemohla zúčastnit.

Úspěšná hlídka nejdříve postoupila z oblastního a poté i krajského kola, která se obě konala v domácím prostředí v Mladé Boleslavi. Jak se dnes shodovaly dívky, jejich vítězství na republikovém kolem v Blansku bylo velmi těsné a především zcela nečekané. Nejtěžší je podle nich správná a rychlá dělba práce při kompikovaných situacích s několika zraněnými. Podle Michaely Mittnerové  letošní úspěch inspiruje k tomu, aby se pokusili uspořádat celorepublikové kolo v příštím roce v Mladé Boleslavi. Primátor jim i v této souvislosti vyjádřil plnou podporu a také všem předal písemná poděkování a upomínkové předměty. Zdůraznil význam této zdravotnické přípravy, protože i řada dospělých si nedokáže při nečekaných nehodách dobře poradit a poskytnout zraněným správnou první pomoc.

Republikové kolo soutěže hlídek mladých zdravotníků se konalo v sobotu 16. června v Blansku. Soutěže se zúčastnilo celkem 18 družstev z devíti krajů sestavených ze žáků I. a II. stupně základních škol a studentů středních škol. Soutěžící museli prokázat nejen odborné znalosti, ale mnohdy i fyzickou zdatnost. zdatnost. Důležitá je i role figurantů, kteří musí podat hodnověrné herecké výkony při napodobování zraněných osob
Vítězství z Republikového kola hlídek mladých zdravotníků pro I.stupeň si odvezla ZŠ a MŠ Krajková, která reprezentovala Plzeňský a Karlovarský kraj. Vítězem II. stupně se stala hlídka z Mladé Boleslavi reprezentující Středočeský kraj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.