Mladá Boleslav: Primátor symbolicky uctil Den válečných veteránů

12.11.2017 14:50

Primátor města Raduan Nwelati v sobotu 11. listopadu symbolicky položením kytice k pomníku padlým legionářům na Komenského náměstí připomenul Den válečných veteránů.

Mladá Boleslav: Primátor symbolicky uctil Den válečných veteránů
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Připojil se tak k těm, kteří nezapomínají na statečné lidi, kteří bojovali a umírali ve válečných konfliktech ať již celosvětového rozsahu či lokálních střetů s oběťmi na životech. "Na lidi, kteří svojí odvahou pomáhali vybojovat naši svobodu, nesmíme zapomínat," řekl primátor.

Dnešní významný den připomíná 11. listopadu roku 1918, kdy podepsali Němci se Spojenci v Compiégne dohodu o příměří, německé ozbrojené síly kapitulovaly a skončila tak první světová válka. I v řadě českých obcí a měst si v těchto dnech lidé připomínají pietními setkáními památku padlých i žijících válečných hrdinů, kteří riskovali své životy, aby bojovali za svobodu, pravdu a demokracii.

V tomto týdnu se také mladoboleslavští skauti zapojili do veřejné sbírky na získání prostředků pro uctění válečných veteránů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

11:33 Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

V okolí zimního stadionu budou rozmístěny hlídky, které budou řídit dopravu i pohyb osob