Mladá Boleslav: Prioritou vedení města je především bezpečnost

04.11.2018 15:55

Bezpečnost v ulicích Mladé Boleslavi, sociální oblast, bydlení, školství a doprava, to jsou v kostce programové priority, které v pátek ráno na tiskové konferenci představil primátor města Raduan Nwelati.

Mladá Boleslav: Prioritou vedení města je především bezpečnost
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

"Samozřejmě chceme pokračovat i v modernizaci města jako takového, a to včetně úřadů a našich příspěvkových organizací. Aktivně budeme řešit také problematiku volnočasového vyžití, zeleně či životního prostředí, kde je nutné zaměřit se na hospodaření s vodou v době, kdy celou republiku trápí sucho a nedostatek vody," uvedl primátor Nwelati.

Co se týká bezpečnosti, je podle primátora nutné především naplnit stav strážníků městské policie i Police ČR, užší spolupráce s pracovními agenturami, cizineckou policií i cizinci samotnými. Vedení města dokonce zvažuje zřízení oddělení magistrátu, který bude mít tuto problematiku v gesci.

"V oblasti školství se musíme zaměřit nejen na modernizaci budov, na tom jsme ostatně pracovali intenzivně i doposud, je ale nutné modernizovat výuku jako takovou a zaměřit se ještě více na podporu učitelů a pedagogických pracovníků, a to včetně jejich finanční podpory. Nesmím zapomenout ani na rekonstrukci Domu kultury, chceme dbát i na menší dětská hřiště a volnočas dětí obecně, a to včetně podpory sportu, která tu, myslím, funguje velice dobře," doplnil náměstek primátora Daniel Marek.

Chybí zhruba dva tisíce bytů

Náměstkyně Miroslava Kašpárková pak specifikovala priority v sociální oblasti, jíž se bude věnovat, včetně nutnosti navýšit rozpočet. "Určitě chci co nejdříve navázat na rozpracované úkoly, které mi předala má předchůdkyně Zdeňka Veškrnová, aby všechny projekty plynule běžely dál," podotkla.

V otázce bydlení se všichni shodli na potřebě výstavby bytů, podle primátora jich v Boleslavi chybí odhadem zhruba dva tisíce. "I to je jeden z bodů, na nichž jsme se názorově shodli navzdory rozdílné politické příslušnosti. Rozhodně je potřeba v této oblasti urychleně jednat, nová bytová výstavba by určitě alespoň zčásti měla být v režii města, nikoliv jen developerských firem," uzavřel náměstek Robin Povšík. Ten bude mít na starosti především vztahy se Škoda Auto, a na tiskové konferenci novinářům prozradil, že představenstvo firmy Volkswagen minulý týden definitivně schválilo 750 milionů, které firma prostřednictvím Škoda Auto investuje do našeho regionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…