Mladá Boleslav: Rada města rozhodla, že ani letos nedojde k valorizaci nájemného

10.03.2017 16:45

Rada města ve čtvrtek jednala o možnosti valorizovat nájemné v městských bytech a dalších prostorách v letošním roce. Nakonec rozhodla, že stejně jako v několika minulých letech k valorizaci nájemného letos nedojde. Informoval o tom náměstek primátora Jiří Bouška.

Mladá Boleslav: Rada města rozhodla, že ani letos nedojde k valorizaci nájemného
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Statutární město Mladá Boleslav má jako pronajímatel uzavřené nájemní smlouvy na pronájem pozemků, pronájem bytů a pronájem nebytových prostor s využitím pro komerční účely. V těchto smlouvách je zakotveno, že základ nájemného může být každoročně upraven valorizačním koeficientem dle oficiálně stanovené míry inflace za rok předcházející a obdobně bude postupováno v každém dalším roce s tím, že základ nájemného se považuje skutečné, tj. valorizované nájemné roku předcházejícího.

Podle náměstka primátora Boušky je dnes nájemné v městských bytech ve výši 60 Kč/m2 měsíčně, u bytů sociálních, jako například v domech s pečovatelskou službou, je to 50 Kč/m2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…