Mladá Boleslav: Rada města rozhodla, že ani letos nedojde k valorizaci nájemného

10.03.2017 16:45

Rada města ve čtvrtek jednala o možnosti valorizovat nájemné v městských bytech a dalších prostorách v letošním roce. Nakonec rozhodla, že stejně jako v několika minulých letech k valorizaci nájemného letos nedojde. Informoval o tom náměstek primátora Jiří Bouška.

Mladá Boleslav: Rada města rozhodla, že ani letos nedojde k valorizaci nájemného
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Statutární město Mladá Boleslav má jako pronajímatel uzavřené nájemní smlouvy na pronájem pozemků, pronájem bytů a pronájem nebytových prostor s využitím pro komerční účely. V těchto smlouvách je zakotveno, že základ nájemného může být každoročně upraven valorizačním koeficientem dle oficiálně stanovené míry inflace za rok předcházející a obdobně bude postupováno v každém dalším roce s tím, že základ nájemného se považuje skutečné, tj. valorizované nájemné roku předcházejícího.

Podle náměstka primátora Boušky je dnes nájemné v městských bytech ve výši 60 Kč/m2 měsíčně, u bytů sociálních, jako například v domech s pečovatelskou službou, je to 50 Kč/m2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

20:27 České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

Žádosti o vydání voličského průkazu přijímá matriční úřad, oddělení evidence obyvatel, v přízemí bud…