Mladá Boleslav: Řadu chodníků nechá město letos opravit

22.02.2016 7:29

Město Mladá Boleslav připravuje v letošním roce řadu oprav chodníků. V některých případech je již o opravě rozhodnuto, u dalších lokalit se o možných opravách jedná. Některé z lokalit, v nichž budou chodníky opraveny určitě již letos, navštívili i náměstek primátora Jiří Bouška a radní Miloslav Neuman.

Mladá Boleslav: Řadu chodníků nechá město letos opravit
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Na jaře by měla začít oprava chodníku a s ním spojená výstavba cyklostezky na dalším úseku třídy T. G. Masaryka, a to od posledního domu před kruhovým objezdem kolem Havelského parku až k prvnímu domu na náměstí Míru. O nejhodnějším načasování opravy další části mezi již hotovým úsekem u obchodní akademie k poslednímu domu na T. G. Masaryka, kde je také řada obchodů a provozoven, se bude dále jednat i ve spolupráci s místními obyvateli a obchodníky. Jak uvedl radní Neuman, zároveň zde vznikne krytá autobusová zastávka.

Opravy se také dočká chodník ve zbídačelém stavu podél Laurinovy ulice mezi třídou V. Klementa a Jiráskovou ulicí, dále chodník u Zalužanské ulice podél zdejší klubovny a sportovního hřiště.

V neposlední řadě dojde i na opravu vybraných úseků chodníků ve střední části Ptácké ulice. "Na základě stížností občanů i našich poznatků je nutné pracovat i s postupnou úpravou střední části Ptácké ulice. V prvé řadě je nutné opravit nejvíce poškozené chodníky, dále také máme připraveny peníze v rozpočtu na opravy některých schodišť v této oblasti. Ale oprava vlastní komunikace nepůjde vyřešit pouze nějakými dílčími opravami, ale bude nutné to vyřešit komplexně včetně výměny či obnovy sítí a podobně. Chceme si proto zpracovat několik variant, jak to celé řešit. Letos bychom rádi začali s projekčními přípravami a jednáním se správci inženýrských sítí," řekl náměstek Jiří Bouška. Radní Neuman upozornil, že náklady mohou dosáhnout desítek milionů korun a také proto budou přípravy i finanční zajištění této akce náročné a potrvají delší dobu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…