Mladá Boleslav: Rekonstrukce vozovky mezi sjezdy z dálnice D10

16.08.2022 13:57 | Tisková zpráva

Ředitelství silnic a dálnic odstartovalo v pondělí 15. srpna sanaci násypu levého jízdního pásu dálnice D10 u Mladé Boleslavi. Sanaci a výstavbu opěrné zdi v důsledku sesuvu násypového svahu a pro prevenci rozšiřování tohoto sesuvu provede firma Colas, hotová by měla bát do letošních Vánoc a ŘSD za ni zaplatí přes 83 milionů. Nejde o investici města Mladá Boleslav.

Mladá Boleslav: Rekonstrukce vozovky mezi sjezdy z dálnice D10
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Zeď v celkové délce 251,5 metrů bude přesýpaná a založená na velkoprůměrových pilotách. Součástí sanace je rovněž propojení přídatných pruhů v levém jízdní pásu dálnice D10 u Mladé Boleslavi, konkrétně připojovacího pruhu Exit 46 Kosmonosy a odbočovacího pruhu Exit 44B M. Boleslav, přičemž vzdálenost přídatných pruhů je cca 1300 metrů.

Anketa

Půjdete volit do Senátu?

hlasovalo: 14906 lidí

Tato úprava má za účel zvýšit bezpečnost na daném úseku, kdy se dopravní proud s velkou intenzitou připojuje do průběžného jízdního pruhu dálnice a následně se po zhruba jednom kilometru zase z tohoto průběžného jízdního pruhu odpojuje směrem do centra Mladé Boleslavi.

Propojení přídatných pruhů tedy zjednoduší pohyb tohoto dopravního proudu bez nutnosti zařazení do průběžných jízdních pruhů dálnice a tím přispěje i ke zvýšení bezpečnosti na daném úseku. Tento fakt bude mít i pozitivní vliv na kapacitu v tomto místě.

V podstatě tím vznikne identický stav, který už zde je v pravém jízdním pásu ve směru na Turnov. Úpravy budou zahrnovat rozšíření stávající zpevněné krajnice o cca 1,75 m v závislosti na kolísání současné šířky zpevnění a nutné zemní práce spojené s úpravou dálničního tělesa.

Jelikož stavební práce budou probíhat z pozemků mimo komunikaci, bude krajnice oddělena svodidly a v celém úseku se bude jezdit v režimu vedení dopravy 2+2 provizorní jízdní pruhy, a to po celou dobu stavebních prací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…