Mladá Boleslav: Řídicí výbor ITI schválil pět projektů s podporou za více než 33 milionů

07.03.2024 19:06 | Tisková zpráva

Dalších pět projektů získalo v roce 2024 kladné stanovisko Řídicího výboru Integrovaných teritoriálních investic (ITI) Mladá Boleslav. Investice mají celkovou hodnotu více než 54 milionů korun, přičemž evropské prostředky pokryjí přes 33 milionů korun.

Mladá Boleslav: Řídicí výbor ITI schválil pět projektů s podporou za více než 33 milionů
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

„Pokračujeme v přípravě projektů tak, abychom splnili kritéria a úspěšně vyčerpali požadovanou částku cca 150 milionů korun do konce roku 2024,“ poznamenal první náměstek primátora Jiří Bouška, jenž má na starosti agendu, spojenou se získáváním evropských a dalších externích prostředků.

Únorové hlasování řídicího výboru znamená, že jeho kladné stanovisko už má dohromady sedmnáct projektů. V roce 2023 jich bylo schválených devět, letos v lednu tři a nyní dalších pět.

Konkrétně se nově jedná o rekonstrukci odborných učeben na ZŠ Studentská v Mnichově Hradišti, o 3. etapu výstavby chodníku a veřejného osvětlení v obci Čistá, revitalizaci objektu České brány v Bělé pod Bezdězem, o 1. etapu revitalizace kostela sv. Kateřiny v Dolním Bousově a obnovu fasády fary v Mnichově Hradišti.

V součtu se jedná o projekty v hodnotě přibližně 54 milionů korun, u nichž se předpokládá podpora z Integrovaných teritoriálních investic ve výši přesahující 33 milionů korun.

Podpora do okolních obcí míří díky tomu, že mladoboleslavská aglomerace je vymezená pro celkem 63 obcí. „Pro náš region jsme takto vyjednali přibližně 1,2 miliardy korun. Připravujeme i projekty přímo na území města Mladá Boleslav,“ dodal první náměstek Bouška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…