Mladá Boleslav: Škoda Auto se připravuje na elektromobilitu

16.08.2019 11:11

Společnost Škoda Auto využila letní období pro modernizaci a rozšíření provozů. Během celozávodní dovolené na přelomu července a srpna byly provedeny všechny nezbytné úkony, které nelze zajistit za plného provozu.

Mladá Boleslav: Škoda Auto se připravuje na elektromobilitu
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Jedná se zejména o modernizaci a rozšíření výrobních technologií v souladu s koncepcí Průmyslu 4.0. Nové roboty se budou podílet na výrobě elektromobilů a stávající výrobní linky doznaly přestavbu v souvislosti s příchodem nejnovější generace motorů řady EA211 EVO. Pokračuje také budování infrastruktury nezbytné pro provoz elektromobilů.

Nejvíce změn proběhlo ve výrobním závodě v Mladé Boleslavi. Modernizace a rozšíření kapacit se dotklo svařovny, lakovny a montáže vozů. Již nyní se započalo s instalací nových svařovacích robotů, které budou zajišťovat výrobu připravovaného elektromobilu, jehož premiéra je naplánovaná na rok 2020.

Rozsáhlé úpravy ve výrobě se týkají také přechodu na novou generaci motorů řady EA211 EVO, které se vyznačují modernější konstrukcí. Motory mají zásadní odlišnosti, jako je například vysokotlaké vstřikování, efektivnější systém přeplňování a chlazení nebo nové řídicí jednotky. Montáž tohoto pokročilého pohonného ústrojí včetně spojení s převodovkou vyžaduje odlišné postupy, k jejichž zavedení je vhodná delší odstávka, jako je právě celozávodní dovolená.

Během léta investovala automobilka také do vylepšení komunikací uvnitř závodu v Mladé Boleslavi a jeho nejbližším okolí. V červenci byla v Mladé Boleslavi zahájena výroba nového městského SUV Škoda Kamiq.

Ve všech třech lokalitách, ve kterých má Škoda Auto výrobní závody, pokračuje budování nezbytné infrastruktury pro elektromobilitu. V současné době je připraveno více než 450 nabíjecích bodů, celkem automobilka do roku 2025 počítá s vybudováním přibližně 7000 nabíjecích bodů.

V rámci rozvoje automobilky probíhá postupné navyšování výrobních kapacit, automatizaci a robotizaci ve výrobních úsecích ve všech třech závodech v České republice v souladu s koncepcí Průmyslu 4.0. Během celozávodní dovolené bylo ve všech výrobních halách zrealizováno přibližně 180 projektů, z toho v Mladé Boleslavi 130.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…