Mladá Boleslav: Sociální byty v Krajířově ulici prošly zdařilou rekonstrukcí

16.11.2018 19:01

Budova v Krajířově ulici, kterou město využívá pro sociální bydlení, prošla celkovou rekonstrukcí.

Mladá Boleslav: Sociální byty v Krajířově ulici prošly zdařilou rekonstrukcí
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Objekt je určen především pro bydlení osamělých rodičů samoživitelů s dětmi, a jeho stav byl dlouhodobě neudržitelný. Rekonstrukce byla možná i díky dotaci IPRÚ ve výši necelých 10 milionů korun, opravu si totiž vyžádaly nejen interiéry jednotlivých bytů, ale také budova samotná, dům byl zateplen a získal novou fasádu, okna i dveře. K dispozici je zde 9 různě velkých bytů, v zásadě mezi 40 až 50 metry čtverečními, takže půjde převážně o rodiče s dvěma a více dětmi. "V devíti bytech různé velikosti zde bude bydlet 25 až 30 lidí a první z nich by se mohli nastěhovat začátkem příštího roku. Podmínkou pro získání nájemní smlouvy je mimo jiné sociální šetření v dané rodině," vysvětlila náměstkyně pro sociální oblast Miroslava Kašpárková.

Rekonstrukce devíti bytů v Krajířově ulici začala v dubnu letošního roku, během ní byly vyměněny podlahy, rozvody, předělávaly se příčky, nové jsou koupelny i kuchyňské linky. Aktuálně už je objekt zkolaudovaný a na začátku příštího roku  by se sem mohli nastěhovat první nájemníci, kteří splní dané podmínky. "Nájemní smlouvy zde budou uzavírány na jeden rok. Pokud budou ubytovaní i nadále splňovat kritéria sociálního bydlení, mohou si požádat o prodloužení nájmu," doplnila náměstkyně Kašpárková.

Další sociální byty rekonstruuje město v Podchlumí, tam vzniknou čtyři malometrážní bytové jednotky, a v plánu je také rekonstrukce objektu v Bělské ulici v místě, kde dříve bývala restaurace Černá růže. Pokud to dotační podmínky a stavební dispozice umožní, mělo by zde kromě sociálních bytů vzniknout i zázemí pro mobilní sociální tým, který bude nejen s nájemníky těchto bytů intenzivně pracovat na tom, aby se jejich situace zlepšila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…