Mladá Boleslav: Sportovní halu čeká další část rekonstrukce

05.11.2017 20:06

Městská sportovní hala se dočká dalšího vylepšení. Rada města ve čtvrtek schválila zadání veřejné zakázky na rekonstrukci ubytovny pro sportovce. "Ty prostory se nachází ve druhém nadzemním podlaží, a většina z nich je aktuálně nevyužitá. Rádi bychom zde do května 20108 vybudovali ubytovací kapacity pro sportovce, což by výrazně usnadnilo pořádání některých akcí," vysvětlil náměstek primátora Jiří Bouška.

Mladá Boleslav: Sportovní halu čeká další část rekonstrukce
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Půjde-li vše podle plánu, ubytovny by měly být hotové do května 2018. Městskou halu spravuje, tak jako ostatní sportoviště ve městě, společnost SARA. Její ředitel Ondřej Rameš upřesnil, že v objektu nad šatnami vznikne 14 dvoulůžkových pokojů plus jedna společná místnost, sloužící jako kuchyňka. "V tuto chvíli zde sídlí rehabilitace, kterou zatím dočasně přestěhujeme do prostoru po lešenářské firmě Lavel, ta se z haly odstěhovala do vlastního objektu. Po dokončení rekonstrukce ubytovny se rehabilitace vrátí na původní místo," vysvětlil Jiří Bouška. Sportovní činnost v hale podle něj stavební práce nenaruší. "Jsem rád, že se nám halu daří postupně rekonstruovat, už se nám povedlo vyměnit sedačky v hledišti, opravit šatny, sociální zařízení, prostor pro nástup diváků do hlediště nebo VIP a zasedací prostory. Připraven máme i projekt na zateplení, vzduchotechniku, renovaci střechy..., ale to jsou všechno velmi náročně a nákladné akce, takže uvidíme, jak to bude vypadat s možnostmi dotací a rozpočtem města," uvedl náměstek Bouška. Rekonstrukce ubytovny pro sportovce by měla stát necelých šest milionů bez DPH. Rád by vylepšil i parkování přímo před městskou halou, které není úplně šťastně vymyšleno, a bylo by dobré odstínit plochu a výrazně ji oddělit od silnice a chodníku, aby procházející lidé byli ve větším bezpečí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…