Mladá Boleslav: Stavba parkovacího domu výrazně pokročila

16.07.2020 20:27

Již v září bude hotov nový parkovací dům Klaudiánovy nemocnice. Stavba byla zahájena loni v listopadu za přítomnosti hejtmanky kraje Jaroslavy Jermanové Pokorné. Nový sedmipatrový parkovací dům se nachází u křižovatky ulic Palackého a Laurinova a od září nabídne k zaparkování veřejnosti i zaměstnancům nemocnice 637 parkovacích míst.

Mladá Boleslav: Stavba parkovacího domu výrazně pokročila
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Vjezd do parkovacího domu bude blíže u křižovatky Laurinovy a Palackého ulice, navíc Palackého bude z jedné strany pěší zónou, z druhé strany bude zaslepená, aby tudy auta nemohla projíždět. Směrem od ulice Boženy Němcové k Husově ulici bude jednosměrka. V Palackého ulici opět začínjí stavební prácena opravě komunikace a chodníků, a to v úseku od ulice B. Němcvé k ulici Laurinova.

Náklady na stavbu parkovacího domu jsou vyčísleny na 174 milionů korun bez DPH, a to včetně potřebného vybavení technologiemi, areálových komunikací, parteru a protihlukových opatření. Za úvěr, který si na stavbu parkovacího domu nemocnice vzala, ručí Středočeský kraj (z 80 %) a město Mladá Boleslav (z 20 %).

Provozovatelem parkovacího domu bude společnost Městské parkovací domy Mladá Boleslav, která je v majetku města. Tato společnost také dokáže provoz nemocničního parkovacího domu efektivně navázat na parkovací systém v centru města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…