Mladá Boleslav: Strážníci tahali bezdomovce z kontejneru

10.02.2018 8:35

Městská policie v Mladé Boleslavi řeší problémy s lidmi bez domova každý den, v chladných měsících pak pravidelně přibývá případů, kdy bezdomovci hledají útočiště ve sklepích a na chodbách panelových domů, nebo se před mrazem ukryjí v kontejneru.

Mladá Boleslav: Strážníci tahali bezdomovce z kontejneru
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Přesně tuto situaci řešili i ve čtvrtek 8. února, kdy byli přivoláni ke kontejnerům u 5. základní školy. "Zaměstnankyně této školy nás krátce před půl třetí odpoledne informovala, že v kontejneru na tříděný odpad spí bezdomovec a odmítá odejít," uvedl ředitel městské policie Tomáš Kypta. Strážníci spáče probudili a ten následně místo opustil.

Už o půl hodiny později ale telefonovala další žena z této lokality, protože bezdomovec sice opustil kontejner, nicméně si ustal přímo na chodníku v Zalužanské ulici. Tentokrát už se ho hlídce nepodařilo probudit, proto na místo přivolala záchranku, která bezdomovce převezla do nemocnice.

Tím ale čtvrteční problémy s bezdomovci ani zdaleka nekončí, dalšího muže museli vykázat z paneláku v ulici Jana Palacha, kde přespával, jiný bezdomovec se zamkl na toaletě benzinové stanice OMV, další dva popíjeli alkohol před Penny Marketem a rovněž museli být z místa vykázáni, večer se jiná dvojice pokusila přespat v parkovacím domě na Staroměstském náměstí... A to všechno i navzdory tomu, že je v provozu azylové středisko Naděje i vyhřívaný vojenský stan, o čemž strážníci bezdomovce opakovaně informují.

Nicméně to je jen jeden z aspektů problémů s lidmi bez přístřeší, kromě přímého kontaktu s nimi totiž městská policie denně řeší nepořádek, který po nich zůstává na nejrůznějších místech po městě. "V uplynulém týdnu požádali strážníci devětkrát firmu Compag, aby uklidila nepořádek po bezdomovcích. Jednalo se o sedm případů, na něž strážníci narazili při kontrolách veřejného pořádku a čistoty, ve dvou případech byla tato žádost o úklid provedena na podnět občanů," potvrzuje ředitel Kypta.

Naposledy v pátek ráno musel být proveden úklid v lesoparku Štěpánka.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…