Mladá Boleslav: Strážníci ve svém volnu zpestřují dětem tábory

10.08.2015 14:50

Strážníci Městské policie Mladá Boleslav v návaznosti na svůj preventivní program, který uskutečňují v průběhu školního roku pro děti od mateřských školek až po střední školy a učiliště, provádí i program o prázdninách.

Mladá Boleslav: Strážníci ve svém volnu zpestřují dětem tábory
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Děti i vedoucí z Mladé Boleslavi se o prázdninách rozjíždí do dětských táborů po celých Čechách a žádají strážníky MP Mladá Boleslav čím dál častěji o předváděcí akce a prezentaci tak, aby zpestřili dětem pobyt. Strážníci tak již třetím rokem zajíždějí zdarma o svém volnu (aby nebyla oslabena služba ve městě) na dětské tábory, kde jednak formou ukázek opakují a doplňují přednášenou prevenci a dále mají připraven doplňkový program.

Tak na dětském táboře například preventista – psovod doplnil prevenci o ukázku celé řady dovedností služebního psa a další strážník provedl s dětmi střelbu z kuličkové pistole. Dne 5. srpna provedla jiná skupina strážníků Městské policie Mladá Boleslav ve svém vlastním volnu návštěvu letního dětského tábora v Nuzicích (Týn nad Vltavou). Zde strážníci prováděli prevenci a prezentovali městskou policii. Strážníci provedli ukázku výzbroje a výstroje městské policie a v neposlední řadě ukázku a výcvik sebeobrany. Dále si strážníci připravili pro zpestření pobytu dětí i ukázku paintballových zbraní Spider, Tippmann 98, BT Omega. Po řádném proškolení dětí se zacházením s těmito zbraněmi následovala střelba z těchto zbraní pod dohledem strážníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

19:06 Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím čast…