Mladá Boleslav: Strážníky zaměstnávají i lidé, kteří porušují vládní nařízení

20.03.2021 13:53

Městská policie řeší každý den desítky případů, kdy lidé nedodržují vládní nařízení, související s bojem proti pandemii. Především jde o adekvátní zakrytí dýchacích cest rouškou či respirátorem, konzumaci alkoholu na veřejnosti či porušení nočního zákazu vycházení.

Mladá Boleslav: Strážníky zaměstnávají i lidé, kteří porušují vládní nařízení
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

To vše samozřejmě nad rámec běžných povinností, které strážníci mají a vykonávají. O víkendu navíc řešili problém s bezdomovcem, u něhož testy prokázali pozitivitu na covid 19 a měl nařízenou karanténu. Spolu s dalšími čtyřmi desítkami osob bez domova měl karanténu trávit v objektu v Nádražní ulici, který město za tímto účelem vyčlenilo. Muž ovšem z tohoto místa utekl oknem.

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí

"Hlídce se podařilo muže po třech hodinách nalézt v Havlíčkově ulici. Následně ho předali přivolané hlídce Policie ČR, protože je samozřejmě podezřelý z trestného činu šíření nakažlivé nemoci," uvedl k případu velitel městské policie Tomáš Kypta.

Jeho muži také od 1. března dohlíží na dodržování zákazu vycestovat bez závažných důvodů mimo katastr bydliště, po dohodě se státní policií se kromě území města soustředí především na autobusové a vlakové nádraží. Tam došlo k další až kuriózní události, když strážníci v neděli dopoledne potkali skupinku deseti osob s batůžky a svačinami.

"Při kontrole totožnosti strážníci zjistili, že se jedná o agenturní zaměstnance indické národnosti, bydlící na ubytovně v Mladé Boleslavi. Ti se rozhodli podniknout vlakem nedělní výlet do a Jablonce nad Nisou," popsal Tomáš Kypta. Strážníci skupince cizinců vysvětlili situaci, Indové na místě uznali svoje nerozvážné jednání a po projednání celé věci se vrátili na ubytovnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…