Mladá Boleslav: Středočeští policisté soutěžili v řízení dopravy

08.06.2018 18:18

Své teoretické i praktické znalosti poměřili v Mladé Boleslavi dopravní policisté. Uskutečnil se zde sedmý ročník postupové soutěže dopravních policistů z celého Středočeského kraje, Regulovčík 2018. Záštitu nad akcí převzal primátor města Raduan Nwelati, který se akce osobně zúčastnil, stejně jako hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová.

Mladá Boleslav: Středočeští policisté soutěžili v řízení dopravy
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Oficiální zahájení soutěže proběhlo v prostorách STC Kosmonosy, kde se konala i teoretická část soutěže, během níž policisté prokazovali své odborné znalosti z pravidel silničního provozu, právních předpisů a interních aktů řízení.

Poté už zamířili na křižovatku ulic třída Václava Klementa a U Stadionu, kde prováděli za běžného provozu řízení křižovatky stanovenými pokyny. Hodnocenými kritérii byly pokyny a pohyb v křižovatce, předání a převzetí stanoviště a přesnost a srozumitelnost pokynů, ale i ústroj a celkový vzhled.

Poslední část soutěžního klání probíhala na dynamometrické dráze Úhelnice – Husí Lhota (polygon Škoda Auto), a to poměřením dovedností ovládání vozidla tzv. jízdou zručnosti, která byla koncipována jako souhrn dílčích dovedností, mezi nimiž nechyběl slalom, průjezd zúženým prostorem, podélné a kolmé parkování, otáčení se ve vymezeném prostoru, couvání nebo zvládnutí vozidla na mokré ploše s úhybným manévrem.

Nominace do celorepublikového kola

Vpodvečer proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků, předání cen, trofejí, drobných dárků a pamětních listů všem přítomným. Ocenění byli nejdříve policisté, kteří získali největší počet bodů za řízení křižovatky a jízdu zručnosti. První místo v celkovém pořadí obsadil policista z dálničního oddělení Rudná, na druhém místě stanul policista z dopravního inspektorátu Praha venkov - západ a třetí v pořadí se umístil policista z dálničního oddělení Poříčany.

Soutěž nejenže prověřila teoretické znalosti a praktické dovednosti devatenácti soutěžících reprezentujících dopravní inspektoráty, dálniční oddělení a oddělení silničního dohledu krajského ředitelství policie Středočeského kraje, ale zároveň nominovala první dva policisty do celorepublikového kola soutěže dopravních policistů, které se bude konat dne 13. září letošního roku v Českých Budějovicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…