Mladá Boleslav: Svatováclavská jízda bude 28. září, ale v redukované podobě

26.09.2020 8:38

Na státní svátek v pondělí 28. září by se měl konat 18. ročník Svatováclavské jízdy historických vozidel. Vzhledem k mimořádným opatřením bude mít ovšem redukovanou podobu bez doprovodného kulturního programu.

Mladá Boleslav: Svatováclavská jízda bude 28. září, ale v redukované podobě
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Akce začíná v 9 hodin na Komenského náměstí před magistrátem, odkud se po slavnostním zahájení historické vozy vydají na desetikilometrovou jízdu po městě. Dojedou až na městský stadion, kde budou po dobu zhruba jedné až dvou hodin vystaveny. Veškerý další avízovaný program i slibované stánky s občerstvením se ruší. Jedinou výjimkou bude stánek infocentra, v němž si budou moci účastníci dětské soutěže pořádané k této akci vyzvednout ceny.

Anketa

Podporujete nový plán EU na povinnou relokaci migrantů?

2%
98%
hlasovalo: 36033 lidí

Akci pořádá město Mladá Boleslav ve spolupráci s Klubem historických vozidel MB. Před zahájením jízdy a při registraci závodníků budou v budově magistrátu platit zpřísněná opatření. Účastníci jízdy budou při prezenci v přízemí magistrátu vstupovat s nasazenou rouškou a využijí dezinfekci k očištění rukou. Po prezenci se nebudou vracet, ale vyjdou z budovy zadním vchodem.

Všichni zájemci si mohou historická vozidla a motocykly prohlédnout na krátké výstavě na městské stadionu, kam vzy dorazí po své jízdě městem. Také by měli všichni nosit roušky. Pořadatelé vyzývají občany, aby na trase jízdy ani v areálu stadionu nevytvářeli hloučky a dodržovali pravidlo maximálního počtu 50 osob stojících na jednom místě ve stejném čase a aby dodržovali rozestupy 2 m od ostatních účastníků, pokud to nejsou členové stejné domácnosti.

Akce tradičně ovlivní jízdní řády městské hromadné dopravy. První uzavírka platí od 6:30 do cca 11 hodin na Komenského náměstí, v ulici 9. května a náměstí Míru. S dalším omezením musí lidé počítat v Husově ulici od třídy Václava Klementa po Šmilovského. Autobusy městské hromadné dopravy budou svedeny po objízdné trase Jaselskou a Ptáckou ulicí. Dotčené linky: A, 50, 60, R2, R3, R4 a R8. Uzavřené zastávky: 9. května, u parkoviště; Komenského náměstí; náměstí Míru; Pod Hradem; Staroměstské náměstí. Zřízena bude náhradní zastávka: Jaselská, Gymnázium.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…