Mladá Boleslav: Syslí populace na Radouči zahajuje novou sezónu

21.03.2021 18:05

Návštěvníci Radouče si již jistě všimli, že zdejší početná populace syslů obecných se probouzí do nové sezóny. Čilí hlodavci přitahují pozornost a jsou ideální pro pozorování či fotografování. Všichni si ale musí uvědomit, že i přes svou četnost v Mladé Boleslavi jde o kriticky ohroženého živočicha a jeho přehnané a nevhodné přikrmování mu škodí.

Mladá Boleslav: Syslí populace na Radouči zahajuje novou sezónu
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Mnozí návštěvníci toto odmítají pochopit a neustále přinášejí všechny možné i nemožné potraviny, přestože je na nevhodnost jejich počínání upozorňují na více místech jasné informační tabule. A pořád mějte na paměti, že i když sysli na Radouči ztratili do značné míry svoji přirozenou plachost a sami přicházejí až do těsné blízkosti lidí, jsou to pořád divoká zvířata, navíc hlodavci s ostrými zuby a možnými chorobami. Přemíra donesených potravin během sezóny začne také často zahnívat a lákat další zvířata včetně potkanů.

sysel

Pozorujte, fotografujte, ale nekrmte, nehlaďte ani jinak nekontaktujte tato zvířata. Je potřeba i ohlídat své psy, aby sysly nepronásledovali a neničili jejich nory. I přes všechny tyto omezujíc pokyny určitě najdete dostatek nových zážitků i poznatků v době, kdy téměř všechny formy zábavy jsou prakticky zakázané.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…