Mladá Boleslav: Třináctý ročník Oldtimer Bohemia Rally odstartoval

16.09.2022 16:43 | Tisková zpráva

Po slavnostním zahájení v Domě kultury byl ve čtvrtek 15. září odstartován třináctý ročník Oldtimer Bohemia Rally. Do této nejvýznamnější motoristické akci veteránských vozidel se přihlásilo přes 80 posádek. Na start první etapy vysílal jezdce mimo jiné i náměstek primátora Jiří Bouška. Třídenní akce vyvrcholí vyhlášením výsledků v sobotu večer v Domě kultury.

Mladá Boleslav: Třináctý ročník Oldtimer Bohemia Rally odstartoval
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Při této rally nejde o nejrychlejší vozidla na trati, ale o nejpřesnější dodržení časových průjezdů. Aby byl závod zajímavější, je na každý den připraveno několik speciálních úkolů. Jak měřených testů na setiny sekundy, tak i test ovládání svého vozu, zastavení po určité vzdálenosti nebo zaparkování na určitém místě. Můžete také očekávat i praktické a vědomostní testy.

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí

Start a cíl každého dne je v Mladé Boleslavi, cesta jednotlivých etap vede okolím města, ale i Českým rájem. Přejezdové časy jsou počítány tak, aby si mohli jezdci prohlédnout krásnou krajinu, kterou během cest potkáte.

Do programu první etapy rally ve čtvrtek patřila i zastávka u leteckého muzea, kde muselo 70 posádek historických automobilů splnit zadaný úkol. Ten spočíval v nalezení nejstaršího českého letadla nebo nejstaršího letadla v expozici a nebo nejmenšího letadla. Mezi 15 a 16 hodinou závodníci zaplnili letecké muzeum a hledali zadané letadlo. Přehlídka krásných historických automobilů na pozadí leteckého muzea byla pastvou pro oči všech přihlížejících.

Součástí doprovodného programu rally bude také v pátek Setkání osobností motorsportu v Domě kultury.

Více o rally najdete na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…