Mladá Boleslav: Úroda na městské vinici už je sklizená

21.09.2022 11:07 | Tisková zpráva

Předposlední zářijový týden vrcholí sklizeň na městské vinici nad Ptáckou ulicí. "Letošní léto sice nebylo nijak výjimečně horké, ale slunce bylo dost, a to se odrazilo i na sladkosti hroznů.

Mladá Boleslav: Úroda na městské vinici už je sklizená
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Podle odborníků je jejich cukernatost ve srovnání s minulými lety vyšší, což slibuje, že naše Boleslavské cuveé bude opravdu dobré," uvedl náměstek primátora Daniel Marek, který se přišel na sklízení hroznů podívat.

Anketa

Jak budete volit v komunálních volbách?

hlasovalo: 11074 lidí

Městská vinice vznikla na tomto místě v roce 2014, ale město vlastně jejím založením navazuje na dávnou tradici, například název Viničná ulice je jasným důkazem toho, že se víno v Boleslavi pěstovalo i před staletími. "Jde tak o odkaz na tradici našich předků, a především to vnímám jako velice zdařilou revitalizaci lokality, která byla předtím zanedbaná," dodal náměstek Marek.

Boleslavské víno je už od počátku cuveé proto, že vzniklo odborným smícháním několika odrůd, v tomto případě jsou to Johanniter a Solaris. Ty odborníci doporučili jako nejvhodnější do podmínek, které Mladá Boleslav nabízí.

Jelikož jde o jednu z nejseverněji položených vinic v republice, víno je suché, ale kvalitou si se soupeři ze své kategorie nijak nezadá.

"Věřím, že si nenecháte ujít možnost ho ochutnat, já sám se na to už moc těším. Příležitost budeme mít už tradičně na Slavnostech vína, které se tentokrát uskuteční v Domě kultury v sobotu 19. listopadu," zve Daniel Marek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…