Mladá Boleslav: V areálu Betonárky Radouč pokračuje výstavba pumptracku

04.04.2022 15:03

Ve volnočasovém areálu Betonárka Radouč, který město nechá kompletně přebudovat a obohatit o nové prvky, pokračuje první etapa v podobě výstavby pumptracku pro veřejnost.

Mladá Boleslav: V areálu Betonárky Radouč pokračuje výstavba pumptracku
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Tato umělá dráha, tvořená klopenými zatáčkami a boulemi, je určená pro cyklisty bez rozdílu věku a výkonnosti. Hrubá stavba je hotová, je nutné ještě doplnit finální asfaltový povrch a zasít trávu. 

Anketa

Jste pro odstřižení se od ruských dodávek plynu a ropy?

94%
hlasovalo: 65325 lidí

„Bohužel nás teď trošku zastavilo počasí, protože prší a je zima, takže otevřeme až v květnu. Ale jsem spokojen, je to první část z věcí, které zde chceme zrealizovat. Těším se, až to tady celé bude fungovat, protože lidí, kteřř se sem chodí projít z blízkého sídliště, je opravdu hodně," uvedl náměstek primátora Jiří Bouška při páteční prohlídce stavby spolu s iniciátorem projektu a předsedou komise rady města pro rozvoj města a volnočasových aktivit Štěpánem Neumanem.

Pumptrack v Betonárce Radouč staví švýcarská firma s českým zastoupením Velosolutions. Patří ke špičce v oboru a jimi vybudované pumptracky najdeme po celém světě.

V areálu betonárky vznikne také betonový skatepark, který bude rozdělen na dvě části – zastřešenou dětskou část se skateboardovým poolem (bazénem) a venkovní část, jejíž betonové překážky budou připomínat ulici, tedy místo, odkud skateboarding vzešel. Projekt dále počítá s venkovní posilovnou, dětskými hřišti a zastřešeným zázemím se šatnami, terasou a případným občerstvením. Zachována bude i stávající dráha pro RC modely, přičemž dojde k její modernizaci, aby splňovala podmínky pro pořádání oficiálních závodů. Jak uvedl náměstek primátora Jiří Bouška, snahou města bude ještě letos přinejmenším zahájit a případně i dokončit výstavbu spodní části skateparku. Další části areálu bude město budovat postupně i v dalším roce.

Volnočasový areál Betonárka Radouč chce město nabídnout nejen sportovcům, ale celým rodinám. Na volnočasový areál bude proto dále navazovat i plánovaná minizoo, která vznikne v bezprostředním sousedství betonárky. Lokalita tak má ambici stát se odpočinkovou zónou v severní části Mladé Boleslavi s návazností na rekreační využití přírodní památky Radouč.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…