Mladá Boleslav: V noci na středu bude fungovat v Poplužním dvoře stan pro lidi bez domova

06.02.2018 13:02

Vzhledem k mrazivému počasí, které od začátku tohoto týdne panuje i v Mladé Boleslavi, se vedení města rozhodlo zprovoznit v areálu Poplužního dvora stan pro bezdomovce.

Mladá Boleslav: V noci na středu bude fungovat v Poplužním dvoře stan pro lidi bez domova
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Připravený ho tady máme už od listopadu, ale dosud nebyl takový mráz, aby bylo jeho otevření nutné. Nyní jsme se ale shodli na tom, že stan v úterý večer otevřeme, aby měli lidé bez domova možnost strávit noc v teple," vysvětlila náměstkyně primátora Zdeňka Veškrnová.

Vytápěný vojenský stan, který slouží v mrazivých nocích jako útočiště pro mladoboleslavské bezdomovce, zakoupilo město v roce 2013, poprvé byl v provozu v lednu 2014.

Kapacitu má 15 - 20 lůžek a slouží jako nízkoprahové zařízení, funguje od osmé hodiny večer do osmi ráno s tím, že příjem nocležníků se odehrává mezi půl devátou až desátou hodinou večerní, ráno v sedm musí stan opustit a probíhá jeho úklid a dezinfekce.

Město stan pořídilo jako alternativu k azylovému střediska Naděje, které bývá v zimních měsících na horní hranici své kapacity a nemůže tedy uspokojit všechny zájemce o nocleh. Zaměstnanci Naděje budou letos na provozu stanu s městem spolupracovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Město připravuje aplikaci pro komunikaci s občany

16:29 Ústí nad Labem: Město připravuje aplikaci pro komunikaci s občany

Společnost Metropolnet zajistila veřejnou zakázku na pořízení mobilní aplikace, která bude sloužit k…