Mladá Boleslav: V pečovatelské službě je šance na zvýšení odměn

04.06.2019 17:11

Rada města při pondělním projednávání zprávy o činnosti příspěvkové organizace Pečovatelská města Mladá Boleslav také diskutovala o výši mezd jejích pracovníků.

Mladá Boleslav: V pečovatelské službě je šance na zvýšení odměn
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

U sociálních pracovníků jsou platy v průměru 27 255 Kč a u vedoucích pracovníků 36 766 Kč měsíčně. Primátor Raduan Nwelati považuje výši platů za nedostatečnou a dostal od rady města za úkol připravit návrh, jak odměny těmto pracovníků zvýšit.

Pečovatelská služba dostává podle primátora dotaci od Středočeského kraje ve výši 14,5 mil. Kč a od města 9,6 mil Kč ročně. "Moje představa, kterou jsem i na radě prezentoval, je zhruba tyto platy navýšit o šest tisíc korun pro každého zaměstnance, aby se u sociálního pracovníka plaz zvýšil na cca 33 tisíc korun. To by znamenalo v součtu navýšit roční příspěvek města zhruba o pět milionu korun," řekl primátor, který chce materiál pro radu připravit v několika variantách.

Podle primátora je potřeba více finančně motivovat pracovníky pečovatelské služby a tím i zlepšovat kvalitu poskytovaných služeb.

Navýšení odměny pro zaměstnance by se mělo podle návrhu primátora formou příspěvku na bydlení. "Budu se snažit, aby to platilo od 1. července," řekl Nwelati. O výši příspěvku i dalších podmínkách jeho poskytování ale bude muset ještě rozhodnout rada.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…