Mladá Boleslav: Vánoční strom dorazil na Staroměstské náměstí

22.11.2019 15:36

V pátek kolem poledne přivezli zaměstnanci firmy Compag na Staroměstské náměstí vánoční strom, který bude zdobit město v průběhu adventu. Letos jde o patnáct metrů vysoký smrk pichlavý, který tentokrát nevážil příliš dlouhou cestu, pochází totiž z Debře - Láskova.

Mladá Boleslav: Vánoční strom dorazil na Staroměstské náměstí
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

I tak nebyl transport nic jednoduchého, strom byl totiž příliš široký, takže by neprojel obvyklou trasou zespoda Pražskou bránou. Proto letos poprvé cestoval Ptáckou a Jaselskou ulicí přes náměstí Míru, na cestě centrem města ho doprovázela také městská policie. Navíc vzhledem ke kůrovcové kalamitě, která významně poznamenala právě vzrostlé jehličnany, byl tentokrát výběr stromu daleko složitější.

Ozdobený strom bude slavnostně rozsvícen první adventní neděli, tedy 1. prosince, v 17 hodin. Součástí této oblíbené akce, která na Staroměstské náměstí tradičně přiláká tisíce lidí, bude i doprovodný kulturní program.

Už o hodinu dřív ve stejný den vypuknou také adventní trhy, stejně jako v minulých dvou letech se budou odehrávat v parku Výstaviště a otevřeno budou mít od 1. do 22. prosince denně od 16 do 20 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…