Mladá Boleslav: Ve Sboru českých bratří se konal křest další knihy o městě

17.09.2022 13:53 | Tisková zpráva

Ve čtvrtek v podvečer hostil Sbor českých bratří křest hned dvě významné události. Křest knihy Jaroslava Šebka, Pavla Sosnovce a Sylvy Městecké, nazvanou Když Boleslav začala vonět benzínem.

Mladá Boleslav: Ve Sboru českých bratří se konal křest další knihy o městě
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Křest dalšího významného příspěvku k zmapování historie našeho města pak doplnil koncert Podnikového dechového orchestru Škoda Auto. Jak autoři během křtu prozradili, práce na knize jim zabraly dva roky.

"V knize se zabýváme životem v Mladé Boleslavi mezi lety 1890 a 1910. Jde o dobu, kdy se začala rodit budoucí historie města jako kolébky automobilů s okřídleným šípem ve znaku. Čtenáři a milovníci dějin se mohou těšit na bohatou přehlídku dobových fotografií a dokumentů, každou z jedenácti kapitol navíc uvozuje tematický komiksový příběh, jehož autorem je ilustrátor a grafik Vojtěch Šeda. Pozveme vás na procházku tehdejšími ulicemi, představíme školství, zdravotnictví, volný čas nebo odívání přelomu devatenáctého a dvacátého století, zkrátka se snažíme přiblížit tehdejší běžný život mladoboleslavských obyvatel," uvedl Jaroslav Šebek.

"Mám z té knihy velkou radost, opravdu se podařila a troufám si říct, že je čtenářsky velmi zajímavá. Doufám, že si k ní cestu najde i mladá generace, a dozví se, jak se v našem městě žilo lidem před více než sto lety. Děkuji všem autorům a věřím, že to není jejich poslední společný literární počin," uvedl náměstek primátora Daniel Marek, který byl jedním z kmotrů knihy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…