Mladá Boleslav: Ve vyhřívaném stanu už poskytli osmatřicet noclehů

08.01.2020 18:34

První noci provozu má za sebou vyhřívaný stan pro bezdomovce v Poplužním dvoře. Dosud poměrně teplé počasí letošní zimní sezóny ukázalo i svou mrazivou tvář, proto bylo nutné minulý týden ve čtvrtek stan otevřít.

Mladá Boleslav: Ve vyhřívaném stanu už poskytli osmatřicet noclehů
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Během tří nocí provozu zde využilo možnost noclehu celkem osmatřicet lidí, z toho samozřejmě někteří opakovaně. Ve stanu mohou přespat muži a ženy, letos mezi nocležníky opět nechybí ani cizinci polské a slovenské národnosti," uvedla náměstkyně primátora pro sociální oblast Miroslava Kašpárková.

Bývalý vojenský stan je vyhřívám kamny na dřevo, na pořádek zde dohlíží zaměstnanci Compagu a bezpečnostní agentury, situaci několikrát za noc kontrolují i strážníci městské policie. Aktuálně se má oteplit, proto bude nejspíš stan v příštích nocích dočasně uzavřen, jeho provoz se vždy řídí momentálním počasím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…