Mladá Boleslav: Vodné a stočné se od ledna zvýší, od května zase sníží

19.12.2019 18:46

Na základě schválení představenstva a. s. byly na vodovodech a kanalizacích, které jsou na okrese Mladá Boleslav v její působnosti, stanoveny s účinností od 1. 1. 2020 nové ceny vodného a stočného pro domácnosti i ostatní odběratele v jednotné výši.

Mladá Boleslav: Vodné a stočné se od ledna zvýší, od května zase sníží
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Celková cena vodného a stočného se od 1. ledna zvýší o 3,91 % proti letošku na částku 102,04 Kč. Od 1. 5. 2020 dochází ovšem ke změně DPH u vodného a stočného z 15 % na 10 % a celková cena se tak od května opět sníží na 97,60 Kč a dostane se dokonce pod úroveň ceny roku 2019.

U vodného a stočného je uplatňována věcně usměrňovaná cena dle výměru Ministerstva financí České republiky, kterým se vydává seznam zboží s regulovanými cenami. Do kalkulace se zahrnují pouze ekonomicky oprávněné náklady. Vzhledem k tomu, že výše uvedené ceny jsou platné od 1. 1. 2020, bude množství odebrané vody u odběratelů určeno buď odečtem měřícího zařízení, nebo poměrným odečtem k uvedenému datu. S platností od 1. 5. 2020 dochází k úpravě sazby DPH u vodného a stočného z 15 % na 10 %. K tomuto datu bude množství odebrané vody určeno buď odečtem měřícího zařízení nebo poměrným odečtem k uvedenému datu.

V následující tabulce jsou proto uvedeny dvojí ceny, se sazbou 15 % platné od ledna do konce dubna a se sazbou 10 % platné od 1. 5. 2020.

vodné

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Černice rozšíří sportovní areál o moderní hřiště s umělým trávníkem

10:23 Plzeň: Černice rozšíří sportovní areál o moderní hřiště s umělým trávníkem

Rozšíření sportovního areálu se dočkají obyvatelé Černic. Osmý městský obvod tam ve spolupráci s měs…