Mladá Boleslav: Výstavba bytového komplexu na místě Koliby už na Štěpánce nehrozí

28.04.2018 21:18

Na svém čtvrtečním jednání schválili zastupitelé města Mladá Boleslav koupi pozemků v lokalitě bývalého hotelu Stefanie a restaurace Koliba.

Mladá Boleslav: Výstavba bytového komplexu na místě Koliby už na Štěpánce nehrozí
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Soukromý investor, firma Rezidence Štěpánka, který tyto pozemky vlastnil, zde zamýšlel vybudovat bytový komplex. To však bylo nejen v rozporu s platným územním plánem, ale také se stanoviskem všech zastupitelů a několika tisíc obyvatel města, kteří proti tomu podepsali petici. Výstavbě navíc mělo předcházet poměrně masivní kácení vzrostlé zeleně a celkově by stavba znamenala znehodnocení jižního okraje Štěpánky. Z tohoto důvodu se zastupitelé rozhodli vstoupit do společnosti Rezidence Štěpánka a stát se jejím jediným a stoprocentním vlastníkem. „Tento krok nám umožní stát se majitelem Rezidence Štěpánka, a tím pádem vlastníkem všech pozemků a nemovitostí, jimiž tato společnost disponuje," vysvětlil primátor města Raduan Nwelati.

Jediným společníkem Rezidence Štěpánka dosud byla firma TopDesign Stavby, která svůj stoprocentní podíl městu přenechá za částku 73 579 000,- korun. Na tomto postupu se – až na jednu výjimku - shodli všichni koaliční i opoziční zastupitelé.

„Jsem skutečně velice rád, že se nám povedlo se nakonec s majitelem pozemků domluvit, původně totiž požadoval 100 milionů korun a jednání vůbec nebyla jednoduchá. Věřím, že i obyvatelé města ocení, že se povedlo toto cenné území získat," řekl primátor.

Od stávajícího majitele má město navíc podepsané závazné prohlášení, že souhlasí s dohodnutou cenou, a v době převodu nebude mít žádné dluhy ani zástavu na pozemcích. Zavazuje se také k tomu, že neprodlouží nájemní smlouvu aktuálním nájemcům, kteří jsou v areálu bývalého hotelu ubytování. "Smlouva vyprší k 31. 5. 2018, takže od června zde již nikdo bydlet nebude, což je jistě další skvělá zpráva," upřesnil Raduan Nwelati.

Budoucí využití těchto pozemků zatím vyřešeno není, jisté je jen to, že až bude majitelem město, zmizí plot, areál se otevře veřejnosti a stane se součástí parku. "Dovedu si představit, že zde vznikne třeba sanatorium pro léčbu obezity, případně to dočasně využijeme pro klienty neziskové společnosti R-Mosty, tedy matky s dětmi, jejichž objekt se bude od září kompletně rekonstruovat. Možností je jistě mnoho a uvítáme i náměty od veřejnosti, budeme rádi za každý smysluplný nápad," dodal primátor.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…