Mladá Boleslav: Základní školy dostanou letos nejméně 120 počítačových sestav

13.08.2019 18:46

Mladoboleslavské základní školy dostanou do konce roku minimálně 120 nových počítačových sestav v hodnotě 1,5 milionu korun, které ze svého nadačního fondu zaplatí Škoda Auto.

Mladá Boleslav: Základní školy dostanou letos nejméně 120 počítačových sestav
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Oznámil to náměstek primátora Robin Povšík. Podle jeho vyjádření průměrné stáří počítačů v městských školách přesahuje sedm let, což je nepřijatelné. "Většina dětí doma pracuje na lepších zařízeních, než mají ve školách k dispozici. To není dobrá vizitka našeho města, a proto jsme se rozhodli to za pomoci Škody Auto změnit," říká Povšík. Podmínkou automobilky bylo, aby město na obměně počítačové techniky participovalo finančně. Radnice proto uvolnila další miliony korun.

Náměstek Povšík zároveň uvedl, že bude se Škodou vyjednávat, aby podobnou podporu poskytla i pro rok příští. " Budu se snažit, aby minimálně obdobná částka byla uvolněna i ve prospěch středních škol. Ty sice zřizuje kraj, ale navštěvují je hlavně děti z našeho města, pro které pochopitelně chceme zajistit ty nejlepší možné podmínky," doplnil náměstek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…